marți, 13 aprilie 2010

277. Scade oxigenul planetar

In aceasta perioada auzim tot mai mult de cresterea CO2... ni se spune ca este cauza incalzirii globale, ca e sursa tuturor problemelor noastre, de la tornade la veri fierbinti...

Ce nu se spune este ca Pamantul ca atare, Pamantul ca planeta este uitat. Voit sau nu, nu se prea aude de Pamant. De ce nu se vorbeste de planeta noastra minunata ? Pentru ca ar trebui sa se spuna ca Pamantul, prin vulcanii sai, poate (si, culmea, chiar face asta indiferent la stupizeniile umane !!!) sa produca la o eruptie mai mult CO2 si SO2 decat produce toata omenirea in 100 de ani.

Dar suna atat de bine sa auzi ca ei, conducatorii "luminati" au "grija" de noi... si dau legi si norme sa se produca mai putin CO2... (dar eu nu pot sa nu va spun adevarul; nu le pasa de NOI, le pasa doar sa isi vanda noile tehnologii !!!)

In plus, lumea este preocupata sa discute despre acest aspect, si astfel nu se vorbeste deloc despre ceva cu mult mai cutremurator: scaderea O2. Da, oxigenul planetar e mai putin; ma rog, e mai putin oxigen liber in atmosfera, oxigenul fiind legat acum de diverse alte structuri.

Stiti cum respirati astazi ?
La fel cum bunicii nostri respirau la 2000 m altitudine.

Am sa ma opresc aici cu aceasta tema.
Oricum nimeni nu face nimic. In timp ce cititi aceste randuri, au mai disparut cateva hectare de padure de pe suprafata globului. Trist, dar adevarat.