miercuri, 22 iunie 2011

409. Realitatea ce ne scapa printre degete

Daca am incerca un exercitiu simplu de atentie, sa vedem cat discutam / analizam / dezbatem sau ne aplecam asupra Realitatii, am fi surprinsi cat timp si cata energie pierdem nu cu Realitatea, ci cu visurile-parerile-si-credintele noastre total diferite fata de Realitate.



__________________________________________
Prezenta la apel, reclama mea nemascata:
Sfaturile lui Darael
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

8 comentarii:

  1. Cat de adevarat! Si ce greu e sa renunti la iluziile visurilor!

    RăspundețiȘtergere
  2. @ mircea vladut - e mai usor folosesti energia ca sa renunti decat sa o consumi aiurea. Ai nevoie numai de putina atentie, constintizare si perseverenta.

    Ups.
    Perseverenta ? Aici (la acest capitol) mor toti :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Perseverenta e un fel de programare. Pentru a respecta un program ai nevoie de vointa. Pentru a avea vointa ai nevoie de dorinta. O dorinta nu poti sa ti-o impui, caci daca ti-o impui e putin falsa. Poti sa-ti impui un scop, dar nu o dorinta. Aceasta dorinta trebuie sa vina din interior, iar ca sa lasi dorinta din interior sa se manifeste, trebuie sa te centrezi in interior. Iar a te centra in interior e destul de greu, tinand cont ca pe creierul nostru sunt deja batatorite carari ce duc in exterior. In exterior exista comparatii cu ceilalti, iar din comparatii rezulta dorinte false, invidie etc. Dorintele false pot aduce, totusi, anumite satisfactii efemere, de aceea poate exista riscul sa ramanem centrati in exterior, pe satisfacerea acestor dorinte false care actioneaza ca niste ispite.
    De aceea mi se pare atat de greu. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. trăirea în acum-aici e una dintre încercările omului de azi. atunci când reuşeşti nu mai e consum, e alimentare de la sursă :D

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Mircea Vladut - perseverenta e o programare ? Deloc. Asa ni se prezinta (pentru a ne face sa renuntam) dar nu e asa. Perseverenta e calitatea de a vedea un reper in viitor si a pastra directia catre el. Zic eu din putinul pe care l-am priceput pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Flipi - te vedem cum stai lipit de priza :D

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Flipi - nu spune la nimeni, daca impoziteaza aistia lumina =)) ?

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.